Kisah perjuangan cekal melawan kanser: edisi Norshamsina Daud / Nurliyana Mohamad and Norshamsina Daud - Mohamad, Nurliyana; Daud, Norshamsina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Ruangan EON Inspirasi edisi ke 10 kali ini membawa penampilan istimewa dari balik dinding makmal UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah, iaitu Puan Norshamsina Binti Daud. Lebih mesra dikenali sebagai Puan Sham, beliau berasal dari Seri Menanti, Negeri Sembilan dan merupakan satu-satunya anak perempuan daripada lima orang adik beradik. Seperti lembaran buku terbuka, penulis dan pembaca diajak menelusuri detik-detik manis dan pahit yang melintasi kehidupannya. Inspirasi EON Puan Shamsina memulakan karier pekerjaan di Fakulti Perubatan, UiTM pada tahun 2003. Mengimbau kenangan sewaktu sebelum mendapat tawaran bekerja di UiTM, Puan Sham selepas tamat Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) telah melakukan pelbagai pekerjaan untuk menyara diri dan keluarga termasuklah menjadi pengajar tuisyen, pembantu kedai makan dan kantin sekolah. Puan Sham ingin menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi namun hasrat dipendam kerana faktor kewangan keluarga. Semasa bekerja, beliau ditakdirkan bertemu dengan seorang kenalan yang memberitahu tentang kekosongan jawatan pembantu makmal di UiTM.