Lazada4Youth: digital entrepreneurial workshop / Nik Mahfuzah Nik Mat and Asmahanim Mohamad Yusuf - Nik Mat, Nik Mahfuzah; Mohamad Yusuf, Asmahanim (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Aktiviti keusahawanan digital semakin berkembang pesat seiring dengan kemajuan perkembangan teknologi terkini. Aktiviti keusahawan secara atas talian sama ada di dalam atau luar negara sering mendapat perhatian daripada pihak industri. Pelbagai permintaan kemahiran pelajar berkaitan keusahawanan digital juga, mula dicadangkan kepada Institusi Pendidikan. Menyedari tentang keperluaan semasa ini, Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni (PJIM&A) UiTM Cawangan Negeri Sembilan dengan kerjasama Lazada Malaysia telah berjaya menganjurkan Program Lazada4Youth : Digital Entrepreneurial Workshop pada 27 Mac 2023 bertempat di Dewan Biduanda, Kampus Rembau. Program ini juga, dirumus khas untuk mendukung agenda utama bagi Perjanjian Persefahaman (MoU) yang telah ditandatangai di antara pihak Lazada Malaysia dan UiTM pada tahun 2022.