Program bakti siswa Felda Pasoh 3 Jempol Negeri Sembilan / Nor Syamaliah Ngah and Saflina Azis - Ngah, Nor Syamaliah; Azis, Saflina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Matlamat Pembangunan Lestari (SDG) merupakan agenda global yang ditekankan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk semua negara menjelang 2030. Universiti turut berperanan dalam menyumbang kepada pencapaian 17 SDG ini, bagi memastikan kelestarian masyarakat yang merangkumi usaha memastikan kesejahteraan komuniti melalui sumbangan tenaga dan kepakaran kepada komuniti setempat. Sehubungan dengan itu, pada 6 Mei 2023 yang lalu, Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK), UiTM Cawangan Negeri Sembilan (UiTMCNS) Kampus Seremban, dengan kerjasama persatuan dalaman UiTM KEFAJAR telah menganjurkan satu program khidmat masyarakat iaitu Program Bakti Siswa bersama penduduk Felda Pasoh 3 Jempol Negeri Sembilan. Program ini memberi ruang kepada mahasiswa untuk memberi sumbangan khidmat bakti kepada penduduk setempat. Ia juga menjadi platform kepada mahasiswa bagi memupuk rasa keprihatinan dan mengeratkan hubungan silaturahim antara mahasiswa dan penduduk Felda Pasoh 3 Jempol.