Majlis Apresiasi APB 2023 / Raja Rosila Raja Berahim, Nur Afiqah Ab .Latif and Aileen Farida Mohd Adam - Raja Berahim, Raja Rosila; Ab .Latif, Nur Afiqah; Mohd Adam, Aileen Farida (Academy of Language Studies, 2024)
Kemajuan atau pembangunan sesebuah organisasi adalah bergantung kepada komitmen semua staf dalam sesebuah organisasi tersebut. Salah satu inisiatif yang boleh diambil bagi menyuntik semangat setiap staf dalam mengekalkan produktiviti seterusnya melakar kejayaan demi kejayaaan adalah dengan meraikan pencapaian mereka. Justeru, pada 1 Februari 2023, bertempat di Hotel UiTM Cawangan Pulau Pinang, Akademi Pengajian Bahasa (APB), UiTM Cawangan Pulau Pinang, khususnya Jawatankuasa Khidmat Masyarakat dan Kebajikan Sosial Staf APB telah menganjurkan Majlis Apresiasi APB 2023. Bertemakan konsep fesyen antara bangsa, barisan staf yang hadir kelihatan cantik dan segak menggayakan pelbagai jenis pakaian seperti Kimono, Baju Kurung, Baju Kebarung, Jubah, Kurta, Cheongsam moden, Hanfu dan Tangzhuang. Terdapat 13 kategori anugerah atau penghargaan yang telah diberikan. Antara kategori tersebut ialah Anugerah Penerbitan, Anugerah Inovasi, Anugerah Pencapaian Geran Penyelidikan, Anugerah Pengantarabangsaaan MOU dan MOA, Anugerah Perundingan, Anugerah Penjanaan Kewangan, Anugerah Penganjuran Khidmat Masyarakat APB,Anugerah Jawatankuasa Cemerlang,Anugerah Kelab Paling Aktif, Anugerah Atlet APB, Penghargaan PerkhidmatanKetua Unit, Penghargaan Perkhidmatan Lecturer in Charge (LiC) dan Penghargaan Perkhidmatan lebih 20 tahun di APB UiTMCPP. Setiap penerima anugerah pulang dengan sejumlah wang tunai, plak,sijil dan poster kanvas.