Kunjungan delegasi Universitas Islam Negeri Raden Fatah Palembang Indonesia (UIN) ke UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban / Mohd Elfee Ab Rashid - Ab Rashid, Mohd Elfee (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pada 12 September 2023, FPP UiTM Kampus Seremban telah menerima kunjungan balas 10 delegasi dari Universitas Islam Negeri Raden Fatah Indonesia (UIN) yang diketuai oleh Dr Komaruddin, Ketua Pusat Penyelidikan UIN. Kunjungan selama setengah hari itu adalah sebagai kunjungan balas FPP sebelum ini ke universiti tersebut. Selain itu kunjungan ini juga bermatlamat untuk meningkatkan kerjasama antara kedua-dua universiti terutamanya dalam bidang penyelidikan dan juga perkongsian kepakaran. Delegasi dari UIN telah diberi taklimat oleh Koordinator FPP berkaitan dengan pencapaian FPP serta perancangan dan hala tuju FPP pada masa kini dan masa hadapan. Dalam sesi kunjungan itu juga beberapa wakil daripada UIN telah membentangkan laporan penyelidikan mereka kepada warga FPP.