Aktiviti latihan dalam kumpulan Program GOP 6.0: ‘Blossom the Ideas’ / Ropisah Me, Jamil Mohamed Sapari and Sheikh Ahmad Izaddin Sheikh Mohd Ghazali - Me, Ropisah; Mohamed Sapari, Jamil; Sheikh Mohd Ghazali, Sheikh Ahmad Izaddin (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pusat Pengajian Kimia & Alam Sekitar (PPKAS), UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah, telah berjaya menganjurkan Program ’Global Outreach Program (GOP) 6.0’ yang berlangsung pada 21 – 25 Ogos 2023, bertempat di UiTM CNS, Kampus Kuala Pilah. Program ini disertai oleh 79 mahasiswa daripada beberapa buah universiti yang terdiri dari 30 mahasiswa dari Malaysia (UiTM CNS) dan 49 mahasiswa dari Indonesia (22 mahasiswa Universiti Islam Indonesia, 12 mahasiswa Telkom University, 10 mahasiswa Universiti Malang dan 5 mahasiswa Universitas Maritim Raja Ali Haji) dan diiringi oleh beberapa pensyarah dari universitiuniversiti berkaitan. Melalui program GOP 6.0 ini, salah satu agenda yang dirancang adalah aktiviti Latihan Dalam Kumpulan (LDK) dengan tema ‘Blossom The Ideas’ telah dilaksanakan dengan jayanya pada 21 hingga 23 Ogos 2023 yang lalu