Festival Bahasa Arab dan pameran jualan pelajar UiTM / Mohd Islah Mohd Yusof, Nur Hakimah Md. Sallehuddin and Kamaruzaman Zali @ Ghazali - Mohd Yusof, Mohd Islah; Md. Sallehuddin, Nur Hakimah; Zali @ Ghazali, Kamaruzaman (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Satu Festival Bahasa Arab telah dijalankan selama 5 hari bermula pada 15 hingga 19 Mei 2023. Aktiviti ini telah berlangsung dari jam 10 pagi hingga 5 petang di UiTM Kampus Seremban. Seramai lebih kurang 1000 orang pelajar UiTM Kampus Seremban telah terlibat merangkumi para peserta, AJK dan Exco Kelab Nadi Bahasa Arab. Selain itu, 16 orang pensyarah telah dilantik sebagai juri dan 3 orang pensyarah telah dijemput untuk menjayakan ceramah yang dianjurkan. Ahli Kelab Nadi Bahasa Arab dengan kerjasama Pensyarah Bahasa Arab telah memberikan komitmen yang sangat tinggi dalam merealisasikan program ini dan ternyata program ini berlangsung dengan jayanya walaupun baru julung kali diadakan.