Hadrah 6.0: khidmat masyarakat FPHP bertemakan tanggungjawab sosial & keusahawanan / Rashid Salleh ... [et al.] - Salleh, Rashid; Hamir, Norhamizan; Othman, Mohd Syafiq; Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan; Faat, Farhan (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2023)
Pada tanggal 19 Ramadhan1443 bersamaan 20 April 2022merupakan hari dimana Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan (FPHP) menjalankan program khidmat masyarakat yang berlangsung saban tahun. Namun begitu, program yang berjalan pada tahun ini dijalankan dengan sedikit kelainan dimana penganjur menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan disamping menjalankan tanggungjawab sosial kepada masyarakat setempat. Selepas badai wabak yang melanda dunia, kita dikurniakan satu rahmah dari yang Maha Besar dengan terangkatnya musibah ini dari muka bumi. Namun ramai keluarga telah terkesan dengan teruknya oleh wabak ini, oleh itu FPHP mengambil satu tanggungjawab sosial bagi membantu masyarakat setempat yang terkesan dari wabak tersebut dengan membawa sedikit Hadiah Ramadhan (HADRAH) buat mereka. Ini merupakan tahun ke-6 pihak FPHP menjayakan program ini bertemakan tanggungjawab sosial dan keusahawanan. Program kali ini tidak hanya memfokuskan aktiviti kemasyarakatan sahaja tetapi ianya dilebarkan kepada keusahawanan pelajar, perkongsian ilmu dan juga kerjasama dengan agensi luar.