Bengkel dan Pertandingan Doktor Muda Peringkat Daerah Seberang Perai Utara / Nurhayati Hassan and Nurshazana Akmal Jamaludin - Hassan, Nurhayati; Jamaludin, Nurshazana Akmal (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2023)
Bengkel dan Pertandingan Doktor Muda Peringkat Seberang Perai Utara julung kalinya telah dilaksanakan di Perpustakaan Tun Abdul Razak(PTAR) UiTM Cawangan Pulau Pinang Kampus Bertam. Program yang berlangsung pada30 November 2022 ini melibatkan penyertaan 70 murid-murid dan guru daripada lima buah sekolah iaitu SK Bertam Perdana, SK PinangTunggal, SK Sungai Dua, SK Bagan Jermal dan SK Permatang Bertam. Murid-murid yang menyertai program ini adalah murid tahun 5 dan 6 yang menjadi ahli Kelab Doktor Muda sekolah masing-masing. Program ini merupakan antara program pembudayaan ilmu, perkongsian pengetahuan dan jaringan komuniti yang dianjurkan oleh PTAR, program Fisioterapi, program Kejururawatan UiTM Cawangan Pulau Pinang Kampus Bertam dengan kerjasama SK Bertam Perdana.