Pembangunan rumah cendawan modular / Normariah Che Maideen ... [et al.] - Che Maideen, Normariah; Mohd Yamin, Aliff Farhan; Ghafar, Halim; Abdullah, Nor Suhada; Mohd Halidi, Siti Nur Amalina; Mohd Fohimi, Nor Azirah; Leiahs, Lesairuamin (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2023)
Program yang dijalankan adalah merupakan projek pembangunan rumah cendawan pintar untuk penghasilan cendawan secara komersial dengan kerjasama rakan kolaborasi Persatuan Cina Muslim Cawangan Kelantan(MACMA) bersama Gerakan Pertanian Al falah Negeri Kelantan. Program ini melibatkan sekumpulan 16orang staf Universiti Teknologi MARA Cawangan PulauPinang (UiTMCPP) yang diketuai oleh Dr Hamid Yusoff. Di Malaysia, industri cendawan masih dilihat sebagai sebuah industri yang baru berkembang. Kebanyakan agro preneur mengusahakan perusahaan ini dalam skala yang kecil. Namun, kadar permintaan semakin meningkat sejajar dengan peningkatan jumlah penduduk, amalan gaya hidup sihat, kesedaran pengguna terhadap kepentingan penjagaan kesihatan, serta promosi oleh pelbagai pihak terutamanya agensi pertanian dan agensi lain melalui media cetak dan elektronik. Senario ini telah membuka ruang kepada industry cendawan Malaysia ke arah peningkatan sumbangan sector pertanian dalam Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).Usaha ini dapat mambantu negara dalam menjamin bekalan dan keselamatan