Program khidmat masyarakat FPHP Ramadhan al Mubarak - hadiah buatmu / Irina Mohd Akhir ... [et al.] - Mohd Akhir, Irina; Salleh, Rashid; Mazlan, Nor Hafizah; Ariffin, Hashim Fadzil; Abd Rahman, Rabiatul Adawiyah; Hakim, Fairuz; Mohd Khamis, Nor Farawahidah (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2023)
Program ini adalah hasil usaha bersama Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) serta Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang. Kesinambungan hubungan antara UiTM Cawangan Pulau Pinang dan masyarakat setempat, terutamanya komuniti di sekitar Masjid serta pihak Masjid terpilih sendiri merupakan inti dari program khidmat masyarakat Hadrah FPHP Siri 6.0 ini. Melalui perspektif seorang ahli jawatankuasa yang telah dilantik sebagai Penyelaras Pelaporan Program Hadrah serta Perancangan StrategikFPHP, program ini telah Berjaya dilaksanakan dengan bertujuankan utama bagi mendapatkan keberkatan dan meningkatkan keimanan di bulan Ramadhan yang akan datang, FPHP dan seluruh warga UiTMCPP yang telah bersama, mempersembahkan bulan yang penuh berkat ini kepada Yang Maha Esa dengan menggalakkan lebih banyak amalan mulia dan ihsan kepada generasi mendatang. Oleh itu,Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) bukan sahaja telah berjaya terus berusaha menganjurkan projek khidmat Hadrah FPHP Siri 6.0 dalam membina hubungan erat dengan masyarakat setempat dan membudayakan amal kebajikan yang luhur di bulan Ramadhan, tetapi dapat bekerjasama dalam mencapai matlamat Sustainable Development Goals (SDG) serta Perancangan Strategik (PS)FPHP UiTMCPP. Penerapan ini dapat meningkatkan nilai murni dalam menggalakkan lebih banyak amalan mulia dan ihsan kepada generasi akan datang FPHP meneruskan usaha penganjuran program yang dapat membina hubungan dengan masyarakat setempat dan membudayakan amal kebajikan semasa bulan Ramadhan yang mulia.