Syahadan: menyingkap lima nilai-nilai murni untuk sukses / Mohd Azraai Kassim - Kassim, Mohd Azraai (UiTM Press, 2019)
Syahadan, orang dulu-dulu amat menghormati nilai-nilai murni, alam dijadikan teman buat panduan menyuluh jalan. Orang dulu-dulu, nilai murni sentiasa acap dititipkan, nilai murni juga sentiasa dikehadapankan, semuanya itu dilakukan demi kelangsungan anak watan. Nilai murni bukanlah sesuatu yang boleh direktorikkan, padah jawabnya kalau ianya dipermainkan. Orang dulu dulu pantang sama sekali nilai murni itu dipersendakan apatah lagi mahu dirobek-robekkan. Nilai murni ini adalah sesuatu yang perlu dipasakkan, ditusukkan dan disebatikan dalam jiwa setiap generasi. Bermula dari usaha yang kecil agar ianya suatu hari akan menjadi sesuatu yang besar maknanya. Bermula dengan usaha yang bertatih tatih suatu ketika akan nampak arusnya. Usaha menitipkan nilai dalam kalangan masyarakat diakui tidak mudah namun diyakini tidak juga mustahil. Apa yang Allah SWT lihat adalah usaha kita, hasilnya Allah yang tentukan.