Lawatan akademik program HTM400 Ecoescape : Pearl of the Orient / Fadhlina Mahat... [et al.] - Mahat, Fadhlina; Farook, Ferial; Abdul Hadi, Arnieyantie; Mohd. Akhir, Irina (Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang, 2023)
20 Mei 2023- Satu siri lawatan akademik bagi kod kursus HTM400 telah dijalankan bersama pelajar-pelajar dari kumpulan PHM2401A1 dan 1A2 yang terdiri dari 20 orang pelajar beserta pegawai pengiring yang terdiri dari pensyarah HTM400 iaitu Puan Fadhlina dan Cik Ferial. Objektif lawatan ini adalah bagi memenuhi keperluan silibus, menyempurnakan tugasan para pelajar untuk dibentangkan nanti dan juga untuk pembelajaran luar bilik kuliah. Dalam siri lawatan bagi kumpulan ini, pelajar telah berbincang bersama pensyarah dan telah memutuskan untuk memfokuskan skop lawatan hanya di dalam negeri Pulau Pinang seperti yang telah disarankan oleh pihak Hal Ehwal Akademik, UiTM Cawangan Pulau Pinang. Tempat dipilih adalah di The Habitat, Bukit Bendera kerana ia merupakan tarikan baru di Pulau Pinang.