Program Profesor Pelawat: Profesor Susan Arendt ke Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, UiTMCPP / Fadhlina Mahat ... [et al.] - Mahat, Fadhlina; Salmi, Noor Saliza; Che Ahmat, Nurhidayah; Ariffin, Hashim Fadzil (Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang, 2023)
Sempena dengan Konferensi 3rd Penang International Conference on Hospitality (PItCH2023), Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) telah menerima kunjungan Profesor Pelawat iaitu Profesor Susan Arendt atau Profesor Arendt dari Universiti Iowa State pada 11 dan 12 September 2023. Jemputan ini telah diaturkan dengan jayanya oleh Jawatankuasa Program Profesor Pelawat (PPP). Program Profesor Pelawat ini buat julung kalinya memilih Profesor Arendt kerana beliau adalah lantikan Profesor Pelawat bagi FPHP. Malah beliau juga adalah Penceramah Ucaptama (Keynote Speaker) bagi Konferensi PItCH2023. Profesor Arendt merupakan Profesor dalam bidang Pengurusan Hospitaliti dan beliau adalah Pengarah yang pertama untuk Universiti Iowa State Online. Selain dari itu, beliau juga adalah pakar dietetik berdaftar dan felo Akademi Pemakanan dan Dietetik. Sepanjang keberadaan Profesor Arendt di Malaysia, sebuah program telah disusun iaitu kunjungan rasmi Profesor Arendt bertemu dengan warga UiTMCPP yang terdiri dari kalangan staf akademik FPHP dan kakitangan dari jabatan lain.