Bagaimana mengatur tugas dengan “To-Do List”? / Rozianiwati Yusof ... [et al.] - Yusof, Rozianiwati; Abdul Rahman, Normaziah; Aziz Fadzillah, Nor Azlina; Mohd Yunus, Sri Yusmawati; Hashim, Norhafizah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Kerjaya sebagai seorang pensyarah yang mempunyai jadual yang padat menuntut kepada pembahagian masa dan kerja yang efektif. Seorang pensyarah perlu bijak dalam membahagikan masa serta mengatur segala kerja bagi memastikan semua tugas dapat diselesaikan pada masa yang ditetapkan. Oleh itu, penggunaan senarai tugas atau to-do list adalah amat penting bagi seorang pensyarah dalam merancang tugas hakiki serta tugas keperluan universiti. Artikel ini akan membincangkan bagaimana cara menghasilkan to-do list yang efektif serta cara pelaksanaannya. Apa itu “TO-DO LIST”? To-do list merupakan senarai tugas yang perlu dilaksanakan oleh seseorang bagi memastikan mereka tidak lupa serta dapat mengenal pasti perjalanan sesuatu tugas yang perlu dilaksanakan. Terdapat pelbagai cara menghasilkan to-do list.