Tulus sekeping hati: koleksi suka duka kisah pendidik / Zuridah Hanim Md. Akhir, Nadhilah Abdul Pisa and Mawaddah Mohd Nor - Md. Akhir, Zuridah Hanim; Abdul Pisa, Nadhilah; Mohd Nor, Mawaddah (UiTM Press, 2023)
Buku ini ditulis sebagai lambang apresiasi buat insan yang menjadi pendidik dalam kehidupan. Sama ada ibu bapa di rumah, guru sekolah, pensyarah atau sesiapa sahaja di sekeliling yang mencurahkan ilmu, setiap momen indah itu perlu dirakam dan didokumentasikan supaya dapat menjadi inspirasi. Para pendidik ini terlalu istimewa, menjadi idola dan sentiasa dikenang. Setiap pesanan menjadi azimat, setiap perlakuan menjadi teladan dan setiap tutur kata menjadi pedoman dalam menjalani kehidupan yang lebih bermakna. Biarpun terpaksa bersengkang mata, mengerah keringat dan melalui pelbagai kepayahan, namun demi kecintaan yang berterusan, mereka terus berbakti tanpa meminta balasan. Segala-galanya berpegang pada tali amanah. Inilah yang dirakamkan oleh para penulis dalam buku ini. Mereka berkongsi rasa dan mencoretkan penghargaan masing-masing bersama insan yang telah memberi impak besar dalam meniti perjalanan kehidupan. Jasa para pendidik ini dinukilkan supaya dapat memberi inspirasi dan menjadi suri teladan buat pembaca