EON Inspirasi – Edisi Dr. Nor’aishah Abu Shah / Dr. Ilyanie Hj. Yaacob - Yaacob, Ilyanie (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan! Semasa di fasa akhirpengajian Sarjana, Dr Nor’aishah telahmencuba nasib untuk memohon jawatan di Institut Teknologi MARA (ITM). Ternyata rezeki telah tertulis untuk beliau memulakan kerjaya di UiTM Jengka sekitar tahun 1997. Dr Nor’aishah kemudiannya bertukar ke UiTM Kuala Pilah setelah menjadi anak dagang dan menabur bakti selama 2 tahun di Jengka. Beliau adalah antara Kumpulan kakitangan pertama yang terlibat dalam pembukaan kampus yang bertempat diMelang, Kuala Pilah, ketika itu. Malahan, beliau merupakan pensyarah biologi pertama bagi kampus ini dan terlibat secara langsung dalam proses pembangunan makmal.