Asian International Arbitration Centre (Malaysia) (AIAC) Roadshow 2022 - Penang / Khairul Ammar Muhammad Ali and Amalina Amirah Abu Bakar - Muhammad Ali, Khairul Ammar; Abu Bakar, Amalina Amirah (Unit Penerbitan FKAPP, 2023)
Butterworth, 1 Disember 2022 - Pusat Timbang Tara Antarabangsa Asia (Malaysia) atau lebih dikenali sebagai Asian International Arbitration Centre (Malaysia) ("AIAC") telah mengadakan "AIAC Roadshow 2022 - Penang" bertempat di Royale Chulan Penang. Siri jelajah ini bertujuan memperkenalkan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan serta ciri-ciri yang menjadikan AIAC sebagai salah sebuah institusi timbang tara yang mapan. Pihak AIAC telah memperbaharui dan menambah baik Kaedah-Kaedah Timbang Tara AIAC 2021 dan Kaedah-Kaedah Timbang Tara-i AIAC 2021. Pembaharuan ini bertekad untuk mengemaskini dan memperkenalkan komponen-komponen baru yang penting dalam penyelesaian pertikaian secara khususnya melalui kaedah-kaedah timbang tara, timbang tara-i, adjudikasi dan pengantaraan. Sehubungan dengan itu, para pensyarah Fakulti Kejuruteraan Awam telah dijemput untuk didedahkan dengan lebih dalam proses-proses yang terlibat di dalam pembicaraan adjudikasi (CIPAA 2012) dan timbang tara.