Bengkel penulisan AKRAB / Suhaila Sharil and Dr. Mohamad Hasif Jaafar - Sharil, Suhaila; Jaafar, Mohamad Hasif (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Bengkel Penulisan AKRAB telah dijalankan sebanyak dua kali bagi tahun 2022 iaitu pada 3 Jun 2022 bertempat di Bilik Mesyuarat Hal Ehwal Islam UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban dan pada 21 Julai 2022 di Bilik Mesyuarat Hal Ehwal Islam Kampus Rembau. Bengkel Penulisan AKRAB ACIS bagi Tahun 2022 telah diketuai oleh Dr. Mohamad Hasif bin Jaafar dan 4 orang ahli yang lain iaitu Prof. Madya Dr.Abdul Halim bin Ramli, Dr. Mohd Kamel Mat Salleh, Nurul Atikah binti Poniran dan Suhaila Sharil. Antara objektif diwujudkan AKRAB adalah untuk memastikan aktiviti, proses dan prosedur kampus selari dengan visi dan misi universiti. Selain itu, ia juga untuk meluaskan tanggungjawab pengumpulan, analisis dan perbandingan data serta mendokumentasikan segala aktiviti proses dan prosedur kampus yang telah dilaksanakan sepanjang tahun 2022.Oleh yang demikian, AKRAB menekankan penglibatan daripada semua staf di dalam pelaporan dan dokumentasi serta disertai dengan bukti.