Program sumbangan bajuraya / Suhaila Sharil and Hjh Jawiyah Darmawan - Sharil, Suhaila; Darmawan, Jawiyah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2022)
Senawang, 23 April 2022 - Program Sumbangan Baju Raya telah diadakan di Mydin Senawang. Terdapat 6 keluarga asnaf yang terlibat terdiri daripada 10 orang kanak-kanak daripada Taman Tuanku Jaafar, 8 orang Pelajar Asnaf UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau dan seorang pelajar ITQAN. Program ini telah dianjurkan oleh IKRAM Rembau dengan Kerjasama Yayasan IKRAM Malaysia. Seawal jam 11.30 pagi mereka telah tiba bersama rakan-rakan dengan disantuni dan telah disambut mesra oleh Cikgu Nuramirah Diyana binti Kamar Zaman, guru Sekolah Kebangsaan Pedas yang merupakan Penolong Setiausaha IKRAM Rembau dan Hajah Jawiyah Darmawan yang mewakili Yayasan IKRAM Malaysia. Para peserta diberikan masa satu jam untuk memilih keperluan barangan raya yang sesuai dengan mereka contohnya pemilihan dari segi saiz, warna dan jenis kain. Selepas pemilihan tersebut semua peserta dikehendaki berkumpul dan Yayasan IKRAM Malaysia membuat bayaran kepada pihak Mydin.