Sambutan Aidilfiti 2022 pelajar bersama penasihat akademik / Amalina Amirah Abu Bakar and Khairul Ammar Muhammad Ali - Abu Bakar, Amalina Amirah; Muhammad Ali, Khairul Ammar (Unit Penerbitan FKAPP, 2022)
Satu jamuan raya telah diadakan di rumah penasihat akademik bagi meraikan para pelajar Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam (EC221). Program ini merupakan program bersama yang di anjurkan di antara para pelajar di bawah kelolaan beberapa pensyarah Fakulti Kejuruteraan Awam. lanya diadakan setelah sekian lama pensyarah dan para pelajar tidak bertemu secara fizikal akibat pandemik COVID-19. Tujuan utama diadakan program ini sebagai usaha untuk merapatkan ukhuwah dan persaudaraan di antara para pelajar dan juga para pensyarah. Di samping itu, sesi perkongsian dan motivasi dijalankan bagi memberikan semangat kepada para pelajar supaya belajar bersungguh- sungguh bagi menyempurnakan semester pengajian yang sedang berlangsung. Pelajar-pelajar juga dijamu pelbagai juadah makanan sempena perayaan Aidilfitri 2022. Jelas terpancar di wajah mereka akan keseronokkan dalam menikmati hidangan yang disediakan. Pertemuan kali ini menjadi sejarah kerana ianya dilakukan di rumah pensyarah bagi merasai suasana rumah terbuka yang sebenar berbanding pertemuan- pertemuan sebelum ini yang dilakukan di kampus. Semoga program seperti ini dapat dijalankan lagi pada tahun-tahun akan datang bagi memastikan hubungan di antara para pelajar dan pensyarah sentiasa harmoni dan dilimpahi kasih sayang.