Teks ucapan aluan majlis pembukaan konvensyen KIK peringkat UiTM - Nik Ariffin, Nik Azlin (2023)
KIK memberikan penekanan terhadap konsep knowledge based dan creativity driven di dalam penghasilan inovasi yang memberi nilai tambah kepada produk atau perkhidmatan. Justeru itu, tema kualiti dan inovasi “Merealisasikan Daya Tahan Melalui Jaminan Kualiti” telah dipilih dalam usaha mepergiatkan pembudayaan KIK dalam kalangan warga UiTM.