Optimouse Prime (OP) - Mohammad, Siti Aminah; Abdullah, Dayang Saibillah; Remat, Atifah; Ag Bakar, Dg Nur Shafiqah; Jaafar, Amzah; Huda, Anah; Salimun, Muhammad Sufri; Sadli, Mohd Hanafi; Basri, Nor Shafikah; Basri, Mohd Izzat Syafa’at (2023)
Perangkap boleh laras adalah alat untuk membasmi haiwan perosak seperti tikus yang boleh menyebabkan kemudaratan kepada keselesaan ruang makmal dan risiko kerosakan sampel/peralatan makmal. Perangkap sedia ada tidak mempunyai ciri boleh laras menyebabkan tidak dapat digunakan diruangan kecil/sempit. Laluan wayar (wire trunking) penyaman udara dan di dalam bangunan Kompleks Makmal Sains danAgroteknologi (KOMSAT), UiTM Cawangan Sabah.