Mempercepatkan proses pendaftaran transit selepas waktu pejabat di kolej kediaman UiTM Kampus Teluk Intan - Abd Karim, Mohd Hanif; Ibrahim Ngajimi, Nur Fatimah; Omar, Khairunnsa; Ajib, Suhaili; Ismail, Nadzirah; Rosli, Norafidah; Mohd Zulifli, Zulifah Rina; Nik Mohd Kamail, Nik Nazim; Razmi, Muhammad Izzuddin; Nordin, Mohd Nor Thaqif; Yahya, Muhamad Faiz (2023)
Pendaftaran transit dari pelajar Fakulti Perubatan UiTM Kampus Sungai Buloh dan Selayang dilakukan pada hari sabtu atau ahad sepanjang tahun. Staf perlu bekerja setiap hari sabtu atau ahad sepanjang tahun untuk pendaftaran pelajar transit. Staf bekerja menunggu kehadiran pelajar dari jam 8 pagi sehingga 10 malam. Kekerapan pelajar tiba lewat adalah tinggi dan menyebabkan staf perlu menunggu lama sehingga kesemua pelajar tiba dengan selamat di kampus. Selepas ketibaan pelajar staf UPK Teluk Intan perlu menghantar laporan kehadiran pelajar transit di teluk intan kepada Pengurusan UiTM Kampus Sg Buloh dan Rektor UCS.