Transkrip wawancara bersama Puan Nik Abdah bin Omar guru Sekolah Kebangsaan Kampong Pek / Normashidayu Abu Bakar and Nur Syafiqah Athirah Zamri - Abu Bakar, Normashidayu; Zamri, Nur Syafiqah Athirah (Perpustakaan Tengku Anis, 2019)
Temubual ini adalah antara tokoh Puan Nik Abdah Binti Omar mengenai sejarah bangunan Sekolah Kebangsaan Kampong Pek pada tahun 1928. Bermula dari asal usul bangunan sekolah itu sehingga sekarang. Di samping itu juga bercerita tentang pengalaman beliau sepanjang menjadi guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Kampung Pek. Tentang beliau mula-mula menceburi bidang guru sehingga menjadi guru paling terlama di Sekolah Kebangsaan Kampong Pek.