Transkrip wawancara bersama Dr Ziad Azhari pemilik Klinik Ziad Azhari / Nik Siti Aisha Amira Nik Masron and Raja Nur Azifah Raja Mud - Nik Masron, Nik Siti Aisha Amira; Raja Mud, Raja Nur Azifah (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara Dr Ziad Bin Azhari dan Nik Siti Aisha Amira Bt Nik Masron. Temubual ini telah dijalankan di Klinik Dr Ziad Azhari di Melor, Kota Bharu Kelantan. Wawancara ini berlangsung pada 27 haribulan Mei iaitu pada pukul 2.30 petang. Skop wawancara ini merangkumi kerjaya beliau sebagai seorang doktor yang berpengalaman dalam bidang kedoktoran. Dr Ziad Bin Azhari telah menceritakan serba sedikit tentang latar belakang beliau, latar belakang kedua ibu bapa, ahli keluarga dan juga pengalaman beliau sepanjang beliau bertugas sebagai seorang doktor di sebuah kliniknya sendiri yang terletak di Kampung Melor, Kota Bharu Kelantan yang ditubuhkan pada tahun 1989. Pelbagai cabaran yang beliau hadapi sejak dari awal beliau berkhidmat sebagai seorang doktor sehinggalah sekarang. Selain itu, beliau juga merupakan seorang doktor yang sangat berpengalaman dan pakar dalam bidang kedoktoran.