Transkrip wawancara bersama seniman veteran Encik Hafidzuddin Fazil / Muhammad Razif Alhaj Matdaud and Muhamad Zaidi Idris - Matdaud, Muhammad Razif Alhaj; Idris, Muhamad Zaidi (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Temubual ini dilakukan bersama Hafidzuddin bin Fazil, pelakon veteran tanah air yang berumur 63 tahun untuk mengetahui lebih mendalam tentang perjalanan beliau dalam bidang seni tanah air. Hafidzuddin Fazil mula bergiat aktif dalam bidang perfileman tanah tanah air pada tahun 1990 sehingga kini. Beliau yang kini masih lagi bergiat aktif dalam bidang seni tanah air banyak memegang watak bapa apabila berlakon dan pernah menjadi pelakon alih suara kartun animasi. Pelbagai pengalaman, ujian dan cabaran yang dihadapi oleh beliau ketika berada dalam industri perfileman. Dengan temubual sebegini, sejarah dan perjalanan yang dilalui oleh Hafidzuddin bin Fazil sebagai penggiat seni dapat dijadikan sumber inspirasi dan semangat kepada semua masyarakat.