Transkrip wawancara bersama Ahmad Saifuddin bin Mohamad Nor Tok Imam Masjid Lama Pulai Chondong / Muhammad Luqman Razali, Abdul Shahrul Azim Sudin and Muhammad Khairi Jamaluddin - Razali, Muhammad Luqman; Sudin, Abdul Shahrul Azim; Jamaluddin, Muhammad Khairi (Perpustakaan Tengku Anis, 2019)
Temubual ini adalah Ahmad Saifuddin Bin Mohamad Nor, Tok Imam Masjid Lama Pulai Chondong bersama pelajar Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan, Muhammad Luqman Bin Razali, Abdul Syahrul Azim Bin Sudin dan Muhammad Khairi Bin Jamaluddin. Transkrip ini bertujuan untuk mendapatkan maklumat lisan yang boleh dijadikan rujukan untuk masa akan datang. Temubual ini bermula dengan latar belakang beliau hingga karier perjalanannya. Juga dihuraikan pengetahuan beliau mengenai sejarah Masjid Lama Pulai Chondong dari segi penubuhannya dan peristiwa-peristiwa yang telah terjadi di sepanjang penubuhan masjid tersebut sehinggalah sekarang. Pendapat dan harapan juga turut dilontarkan di dalam temubual berikut oleh penemubual dengan dihuraikan dengan lebih rinci oleh beliau.