Transkrip wawancara bersama Muhamad Saiful Azam bin Mohamed Yusoff pelawak dan pelakon / Shafie Saleh @ Daud and Zul-Amirul Muhaimin Mohd Zukri - Saleh@Daud, Shafie; Mohd Zukri, Zul-Amirul Muhaimin (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Temubual ini dilakukan bersama Encik Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff untuk mengetahui tentang perkhidmatan beliau dalam kerjayanya sebagai salah satu anak seni di Malaysia. Temubual ini telah dijalankan secara atas talian melalui aplikasi Google Meet. Tarikh temubual tersebut adalah pada 18.07.2022 bermula pada jam 10.19 malam hingga 1.00 pagi. Encik Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff atau lebih dikenali sebagai Saiful Apek merupakan seorang pelawak lagenda tanahair. Beliau pernah diberi julukan sebagai “Pelawak No. 1 Negara” semasa zaman kegemilangannya dan juga gelaran “Sifu” oleh pelawak-pelawak masa kini. Sehingga kini, aura dan kredibiliti beliau sebagai seorang pelawak tiada tolak banding dan gantinya. Beliau terkenal sebagai seorang pelawak intelektual yang berilmu dalam setiap tutur kata dan adabnya semasa menghibur. Pelbagai ujian dan cabaran telah dilalui oleh Encik Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff sepanjang perjalanan kariernya sebagai anak seni di Malaysia. Sejarah kehidupan, kerjaya dan pencapaian beliau dapat dijadikan sumber inspirasi terutama kepada anak muda yang ingin menjejakkan kaki di dalam bidang seni sepertinya.