Transkrip wawancara bersama Ustaz Rosli Che Soh imam tua Masjid Muhammadi / Mohamad Imran Anuar and Muhammad Syafiq Azmi Noorsaidi@Suhaili - Anuar, Mohamad Imran; Noorsaidi@Suhaili, Muhammad Syafiq Azmi (Perpustakaan Tengku Anis, 2019)
Temubual ini adalah diantara kami dengan Ustaz Rosli bin Che Soh iaitu Imam Tua Masjid Muhammadi, Kota Bharu Kelantan. Wawancara ini dijalankan di pejabat imam di Masjid Muhammadi. Sesi wawancara ini dijalankan di pejabat imam di Masjid Muhammadi. Sesi wawancara ini dijalankan pada Tarikh 28 April 2019 pada jam 1.00 tengah hari sehingga jam 5.00 petang. Temubual ini berkisahkan tentang sejarah tentang bangunan iaitu Masjid Muhammadi disamping mengenal latar belakang Ustaz Rosli Che Soh. Temuramah ini telah memberikan banyak maklumat berkaitan dengan Masjid Muhammadi Kota Bharu iaitu Sejarah masjid tersebut. Sejarah telah diceritakan oleh beliau dari awal pembukaan sehingga hari ini.