Transkrip wawancara bersama Tuan Rahim bin Omar pelakon / Ku Nurfadhlin Ku Amirudin and Aisyah Afiqah Mustaffa - Ku Amirudin, Ku Nurfadhlin; Mustaffa, Aisyah Afiqah (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Artikel ini merupakan artikel tentang artis yang masih lagi bergiat aktif dalam dunia hiburan iaitu Rahim Bin Omar untuk mengetahui tentang perkhidmatan beliau dalam kerjayanya di dunia hiburan sebagai pelakon Malaysia. Artikel ini didapati sewaktu penyelidik menemubual artis tersebut yang telah dijalankan melalui pautan Google Meet. Tarikh temubual tersebut adalah pada 7 Julai 2022 bermula pada jam 3.00 petang hingga 5.00 petang. Rahim Bin Omar adalah seorang selebriti artis yang popular dalam bidang lakonan. Beliau memulakan kerjaya hiburannya pada 1993 hingga kini. Beliau merupakan seorang pelakon yang terkenal di Malaysia yang telah bergiat aktif. Beliau juga salah seorang calon ASK 2017 Anugerah Skrin TV3 Top 5 pelakon pembantu lelaki terbaik drama telefilem kapcai ayah. Antara rakan artis yang terlibat dalam pencalonan ASK tersebut ialah Remy Ishak, Namron, Fauzi Nawawi, dan Akasha. Calon yang telah memenangi anugerah tersebut ialah Remy Ishak. Filem pertama yang telah ditawarkan oleh Rahim Omar adalah filem ‘Mat Desa Pahlawan Melayu’.