Mengatasi Kelewatan Penawaran Latihan Anjuran JPbSM - Mohd. Nordin, Safari; Baharom, Aniah; Mohamed, Hafizah; Othman Koya, Umaira; Samsudin, Azmi; Nasarula, Muhd. Nazri Michael; Hassan, Hasmalizam; Hasan, Norhafida (2009)
Setiap bulan Bahagian Latihan JPbSM menganjurkan latihan dalaman sebanyak 15 hingga 17 latihan kepada staf UiTM untuk meningkatkan pengetahuan & kemahiran dalam bidang tugas masing – masing. Dalam tempoh 3 bulan bahagian latihan JPbSM menerima sebanyak 1800 permohonan untuk diproses. Masalah berlaku apabila surat tawaran latihan lewat dikeluarkan dan mengakibatkan kehadiran peserta tidak menggalakkan. Secara keseluruhannya terdapat purata 200 kes yang mana surat panggilan latihan lewat dikeluarkan dalam tempoh sebulan.