Kesukaran mendapatkan laporan aktiviti persatuan pelajar - Mat Kamal, Siti Nuur-Ila; Ishak, Isma; Abd Rahman, Nor Diana; Ishak, Mohd. Zul-Azmi; Ahmad, Rohayu; Samsuri, Hamedah (2010)
Kaedah penghantaran laporan aktiviti pelajar melalui laman blog laporan HEP yang dihasilkan dari projek KIK ini bukan sahaja dapat menjimatkan kos pihak HEP yang terpaksa dibelanjakan pada setiap semester bagi semua persatuan dan kelab dalamannya malah dapat memastikan masalah kesukaran penghantaran laporan dapat diatasi. Dengan kaedah ini pengumpulan bilangan laporan aktiviti dari setiap persatuan dan kelab dalaman dapat dipertingkatkan. Pelaksanaannya tidak membebankan kedua-dua pihak samada wakil persatuan atau kelab mahupun kakitangan bahagian HEP sendiri penghantaran, akses serta kemaskini dapat dilakukan pada bila-bila masa walaupun di luar waktu pejabat. Pihak HEP juga secara tidak lansung dapat melakukan pemantauan terhadap aktiviti pelajar dengan lebih berkesan.