Transkrip wawancara bersama Koperal Shahul Hameed bin Md Rashid tentang latar belakang, pengalaman dan sumbangan beliau dalam Angkatan Tentera Malaysia (ATM) / Azma Awang and Raja Nur Nujhana Raja Harun - Awang, Azma; Raja Harun, Raja Nur Nujhana (Perpustakaan Tengku Anis, 2014)
Pendokumentasian Sejarah Lisan ini tentang pengalaman seorang tokoh daripada bidang ketenteraan. Beliau ialah Koperal Shahul Hamid Bin Muhd Rashid. Wawancara tersebut diadakan di rumah beliau pada 16 Disember 2013, pada jam 11.00 pagi hingga 12.30 tengahari. Berdasarkan wawancara yang telah dibuat, pelbagai pengalaman yang telah dikongsi oleh beliau. Perkara-perkara yang ditemuramah adalah berkaitan tentang latar belakang, kerjaya, anugerah dan sumbangan beliau sepanjang berkhidmat dalam bidang ketenteraan. Beliau telah berkhidmat di dalam tentera selama dua puluh tiga tahun. Semasa wawancara diadakan, terdapat beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan. Walaupun wawancara tersebut hanya melibatkan pelajar dan tokoh, tetapi pada masa yang sama terdapat banyak gangguan persekitaran yang tidak dijangka. Walau bagaimanapun, wawancara tersebut berjaya disiapkan sepenuhnya.