Pelancaran gerakan pengguna Siswa UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah Duta kecil KPDN/ Zaidatul Shakila Mohamad Ashari - Mohamad Ashari, Zaidatul Shakila (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
Yang Berhormat Datuk Seri Salahuddin Ayub Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup(KPDN), telah menyempurnakan perasmian pelancaran Persatuan Gerakan Pengguna Siswa UiTMCawangan Perak Kampus Tapah sempena Program Jelajah Rahmah dan Townhall Menteri KPDNBersama Rakyat di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Cawangan Perak, Seri Iskandar pada 17 Jun 2023.Persatuan GPS telah ditubuhkan pada 2019 dengan kekuatan 14 pelajar sebagai penggerak awalpersatuan. Sehingga kini, GPS telah mengumpulkan 70 pelajar berdaft ar sebagai ahli aktif KPDN negeriPerak.