Temubual sejarah lisan mengenai: sejarah Kampung Tebing Tinggi, Segamat Johor bersama Tuan Haji Hassan bin Raja Atan dan Encik Mohamad bin Ali / Nurul Shamshida Mohamad Zubai and Siti Hajar Aziz - Mohamad Zubai, Nurul Shamshida; Aziz, Siti Hajar (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2018)
Kampung Tebing Tinggi Segamat Johor adalah sebuah kampung yang di bawah Dewan Undangan Jementah. Encik Mohamad Bin Ali adalah Ketua Kampung Tebing Tinggi dan di bantu oleh setiausahanya Encik Abd Razak Bin Abd Malik adalah setiausaha beliau yang banyak membantu perihal Kampung Tebing Tinggi. Keluasan kampung ini dianggarkan seluas 100 Ekar Persegi dan terdapat lebih kurang 300 orang penduduk di dalam kampung. Perkerjaan utama penduduk kampung ini ialah sebagai peladang, pertanian dan perikanan dan ada diantara mereka mengusahakan lading ternakan, ladang getah dan ladan kelapa sawit. Kampung Tebing Tinggi juga ada lah sebuah kampung yang sangat aktif dari segi penganjuran berbagai program juga sering mengalakkan orang luar untuk datang melalukan aktiviti disini. Terdapat pelbagai keunikan serta sejarah yang menarik terdapat di Kampung Tebing Tinggi. Tuan Haji Hassan Bin Raja Atan. Yang banyak mengetahui penhal kampung.