Transkrip temubual bersama Puan Rohani Jangga mengenai: perkhidmatan beliau sebagai pensyarah di UiTM Segamat Johor / Nurul Nadiah Yusman and Nur Natasha Mohd Najib - Yusman, Nurul Nadiah; Mohd Najib, Nur Natasha (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2013)
Transkrip ini mengandung sesi wawancara bersama Puan Rohani Binti Jangga (Pensyarah kanan Jabatan Fakulti Pengurusan Perniagaan) mengenai “Pengalaman beliau sebagai seorang Pensyarah dan Pegawai Pentadbiran di UiTM Johor”. Wawancara ini telah dijalankan di Pejabat Puan Rohani Binti Jangga di A028 pada 31 December 2015 yang bermula pada jam 9.15 pagi dan berakhir pada jam 11.15 Pagi. Puan Rohani Binti Jangga sekarang menjawat sebagai Pensyarah Kanan di Jabatan Fakulti Pengurusan Perniagaan di UiTM Johor, Wawancara ini telah menyingkap latarbelakang serta kisah hidup beliau dan mengupas pengalaman dan perjalanan hidup beliau sepanjang karier beliau dalam bidang pengurusan perniagaan. Beliau berpengalaman dalam bidang pentadbiran di UiTM Johor selama 22 tahun lamanya dan menjadi Pensyarah Kanan pada tahun 2008 sehingga sekarang. Selain itu wawancara Ini juga mengupas sumbangan-sumbangan beliau dalam bidang pentadbiran dan sebagai Pensyarah Kanan di UiTM Johor.