Bengkel Kecemerlangan Akademik suntikan semangat buat pelajar LAW240 dan LAW346 / Muhamad Ikhwan Mohd Zain - Mohd Zain, Muhamad Ikhwan (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
TAPAH, 10 Julai 2023– Berbaki kurang dari sebulan lagi, para pelajar Diploma Perakaunan (AC110) danDiploma Sistem Maklumat Perakaunan (AC120) akan menduduki peperiksaan akhir bagi subjekIntroduction to Commercial Law (LAW240) dan Introduction to Partnership and Company Law (LAW346).Sejajar dengan itu, pihak Jabatan Undang-Undang (JUU) UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah telahmengambil inisiatif tambahan dengan menganjurkan sebuah Bengkel Kecemerlangan Akademik danTeknik Menjawab Soalan pada 8 Julai 2023 yang lalu. Mendokong hasrat murni Matlamat PembangunanLestari 4 (SDG 4) didasarkan kepada pendidikan berkualiti, bengkel ini bertujuan untuk menambahkankefahaman pelajar tentang subjek berkenaan dan berkongsi teknik teknik yang sesuai untuk digunakansemasa menjawab soalan peperiksaan akhir nanti.