Paradigma Seni Kayu program kolabrasi UiTM Cawangan Perak dan UiTM Cawangan Pahang/ Mohd Khairulnizam Ramlie dan Muhamad Abdul Aziz Ab Gani - Ramlie, Mohd Khairulnizam; Ab Gani, Muhamad Abdul Aziz (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
JENGKA, 27 Jun 2023– Seramai 15 orang pensyarah deligasi dari Universiti Teknologi MARA CawanganPerak Kampus Seri Iskandar telah berkunjung ke Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang KampusJengka untuk Program Paradigma Seni Kayu: Kerjasama antara UiTM Perak & UiTM Pahang pada 24hingga 27 Jun 2023. Objektif utama program ini adalah untuk mewujudkan peluang-peluang kerjasamayang lebih erat dari aspek perlaksanaan program, kaedah pengajaran dan pembelajaran, dan menyertaipertandingan inovasi yang melibatkan seni perkayuan. Selain itu, objektif program ini diadakan jugaadalah untuk berkongsi kemahiran dan kepakaran di antara beberapa bidang yang berbeza supaya dapat disatukan dalam menghasilkan program dan penyelidikan berimpak tinggi. Melalui jalinan kerjasama ini,produk-produk bernilai komersial dan berdaya saing dapat dihasilkan.