Transkrip wawancara bersama Encik Mohd Zukri bin Mohamad Yusof Tokoh Tari Inai / Khadijah Mohamed Musa and Wan Syakila Wan Ghazali - Mohamed Musa, Khadijah; Wan Ghazali, Wan Syakila (Perpustakaan Tengku Anis, 2016)
Temubual ini dijalankan bertujuan untuk memenuhi tugasan khusus bagi subjek Pendokumentasian Sejarah Lisan bersama tokoh yang telah dipilih didalam sesuatu bidang yang diceburi. Kajian terhadap penggiat warisan seni budaya masyarakat Kelantan merupakan satu kajian berbentuk saintifik dimana kaedah temuramah tokoh dilaksanakan bagi mengumpul data - data diperlukan. Terdapat beberapa skop yang perlu diambil kira dalam menjalankan temuramah bersama tokoh iaitu mengutarakan soalan berdasarkan elemen seperti latar belakang tokoh, latar belakang Tari Inai, fungsi Tari Inai serta kesan dan sumbangan Tari Inai terhadap masyarakat. Tokoh yang telah dipilih bagi menjalankan temuramah ialah Encik Mohd Zukri Bin Mohamad Yusof iaitu seorang penari Tari Inai yang terkenal di Kelantan dimana beliau adalah satu-satunya generasi yang terakhir dan kumpulan tunggal yang masih giat melakukan persembahan Tari Inai di Malaysia. Tokoh ini telah banyak menglibatkan diri dalam pelbagai aktiviti warisan budaya dibawah Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Negeri Kelantan.