Temubual mengenai: sejarah Kampung Paya Lebar Encik Haji Rahmad bin Sidin / Maisarah Mokhtar and Nur Hazimah Che Ithnin - Mokhtar, Maisarah; Che Ithnin, Nur Hazimah (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2018)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Encik Haji Rahmad bin Sidin mengenai sejarah Kampung Paya Lebar dan sedikit sebanyak memberi maklumat mengenai diri dan keluarga beliau dalam mengetuai kampung sebagai Mantan Ketua Kampung Paya Lebar. Transkrip ini dijalankan di balai raya serbaguna Kampung Paya Lebar pada 1 Disember 2017, bermula pada pukul 3.00 petang. Transkrip ini juga menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau dalam mengendalikan kampung, malahan dari segi sejarah yang berkisar di sini juga turut di sentuh dan ternyata sejarah di Kampung Paya Lebar ini banyak sejarah yang menarik dengan pelbagai aktiviti yang dijalankan dari pelaksanaan yang teratur oleh jawatan tertinggi. Malahan, harapan yang teramat tinggi oleh ketua kampung untuk menaik taraf surau sangat menyentuh hati akan kesungguhan beliau untuk memastikan kemudahan asas penduduk kampung sentiasa dalam keadaan yang terbaik.