Temubual mengenai: sejarah Kampung Pogoh, Segamat Johor bersama Encik Haji Iswadi bin Ahmad / Nur Syafiqah Zaili and Sharifah Fatimah Syed Mohamed - Zaili, Nur Syafiqah; Syed Mohamed, Sharifah Fatimah (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2018)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Encik Hj Iswadi bin Ahmad mengenai sejarah Kampung Mukim Pogoh dan sedikit sebanyak maklumat mengenai diri dan keluarga Encik Hj Iswadi dan penglibatan beliau dalam mengetuai kampung sebagai Ketua Kampung Mukim Pogoh. Transkrip temubual ini dijalankan di pejabat beliau di Triple I Enterprise, No 3, Medan Selera Pelangi, Taman Pelangi, Segamat, pada 17 December 2017, bermula pada jam 4.22 petang. Transkrip ini juga menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau dalam mengendalikan kampung, malahan dari segi sejarah yang berkisar di sini juga turut disentuh dan ternyata sejarah di Kampung Mukim Pogoh ini banyak sejarah yang menarik dengan pelbagai aktiviti yang dijalankan dan perlaksanaan yang teratur oleh jawatan tertinggi. Malahan, harapan yang teramat tinggi oleh ketua kampung untuk menaik taraf lagi kemudahan infrastruktur di Kampung Pogoh bagi keselesaan penduduk kampung serta menyatupadukan masyarakat kampung di situ.