Transkrip wawancara bersama Ustaz Muhammad Faizal bin Jusoh Pembantu Tadbir Pondok Lubuk Tapah Pasir Mas / Alif Daniel Solahuddin and Mohamad Naif Syahmi Nasran - Solahuddin, Alif Daniel; Nasran, Mohamad Naif Syahmi (Perpustakaan Tengku Anis, 2019)
Temubual ini adalah antara tokoh dan pelajar dan bersama Ustaz Faizal mengenai sejarah bangunan Madrasah Ar-Rahamaniah Ad-Deeniah Pondok Lubok Tapah yang terletak di Pasir Mas Kelantan. Sekolah pondok ini adalah sekolah pondok tertua di Kelantan yang dibina pada tahun 1931 dan pengasas pondok ini ialah Tuan Guru Abdullah Abdul Rahman yang juga merupakan seorang ulama yang disegani di alam melayu. Setelah pemergian beliau, sekolah ini di tadbir oleh anak beliau Dr. Ustaz Hj Lukman bin Hj Abdullah. Dalam temubual ini, pihak kami sempat bertanyakan soalan bermula dengn latar belakang tokoh mengenai sejarah penubuhan bangunan.