Transkrip wawancara bersama Encik Mohammed Farouk bin Mohd Hussain pelakon / Ahmanur Aliah Muhamad Ibrahim and Seri Khairani Norazmi - Muhamad Ibrahim, Ahmanur Aliah; Norazmi, Seri Khairani (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Temubual ini dilakukan bersama pelakon, penyanyi, pelawak, pengacara dan bekas pramugara di Malaysia iaitu Encik Mohammed Farouk Bin Mohd Hussain untuk mengetahui tentang perjalanan beliau dalam ke,jayanya sebagai pelakon, penyanyi, pelawak, pengacara dan bekas pramugara di Malaysia. Sebelum melibatkan diri dalam industri, Encik Farouk pernah bekerja sebagai pramugara di bawah syarikat Malaysia Airlines (MAS). Kemudian pada 1994, beliau mula berjinak-jinak dan mencipta nama sebagai pengacara program Sinaran Pasport Kegemilangan. Encik Farouk juga adalah salah satu peserta Masterchef Selebriti Malaysia yang berlangsung pada tahun 2012. Pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh Encik Farouk sepanjang beliau berkarier dalam industri seni.. Sejarah kehidupan dan kerjaya beliau dapat dijadikan sumber inspirasi kepada semua orang.