Transkrip wawancara bersama Y.B. Tuan Zaidy bin Abdul Talib Adun N15 Taman Templer / Nur Nabila Farhana Kamarrudin and Norza Wani Abd Talib - Kamarrudin, Nur Nabila Farhana; Abd Talib, Norza Wani (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama YB. Tuan Zaidy Bin Abdul Talib mengenai pengalaman beliau sebagai ADUN N15 Taman Templer dan temubual ini dijalankan di pejabat beliau iaitu di Pejabat Ahli Maj/is Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor Shah Alam pada hari Rabu 13 Mei 2015 pada jam 12.30 p.m. sehingga 1.30 p.m .. Beliau meropakan seorang ADUN Nl5 Taman Templer yang membantu rakyat dalam menyelesaikan masalah dan berjuang dalam parti PAS di dalam politik bagi memperjuangkan agama Islam dan membawa rakyat. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau dan pengalaman beliau sebelum dan selepas beliau menjadi ADUN. Beliau juga menceritakan tentang perjalan hidup beliau semasa di alam persekolahan dan setelah bekerja.