Menambah kemudahan mesin pinjaman buku Layan diri di perpustakaan - Jantan, Azizi; Jaafar, Ahmad Faizar; Kosnan, Ja'amayah; Sulaiman, Muhd Azmir; Mohd Salleh, Abdul Hamid; Mohd Radwan, Rizana; Jaafar, Ahmad Nazri; Hassan, Nurhayati; Mohamad, Rosli; Yahaya, Mohd Yazid (2009)
Dengan pertambahan jumlah pelajar yang akan mencecah 200,000 pada tahun 2010 nanti. 1 Mesin pinjaman buku layan diri atau dikenali dengan MPLD didapati tidak lagi mencukupi untuk menampung pengguna untuk membuat pinjaman buku terutamanya di waktu puncak iaitu pada jam 12.00 tgh hingga 1.00 petang