Transkrip wawancara bersama Hashim bin Ludin tokoh wayang kulit Kelantan / Mohammad Afiq Mohamed Sofiee and Mohamad Afiq Hamzah - Mohamed Sopiee, Mohammad Afiq; Hamzah, Mohamad Afiq (Perpustakaan Tengku Anis, 2016)
Wawancara ini adalah di antara Nik Mat bin Ludin bersama Mohammad Afiq bin Mohamed Sopiee dan Mohamad Afiq bin Hamzah mengenai Disebalik Kesenian W ayang Kulit dimana lokasi wawancara dijalankan di Kampung Kemasin, Bachok, Kelantan. Disebalik Kesenian Wayang Ku/it dibahagikan kepada empat bahagian iaitu latar belakang tokoh, latar belakang wayang kuli, cerita rakyat dalam kesenian wayang kulit dan harapan tokoh. Tujuan penyelidik memilih Wayang Kulit sebagai tajuk kajian adalah kerana wayang kulit merupakan permainan tradisional yang mengisahkan beberapa hikayat-hikayat yang dapat menjadi pedoman kepada penonton serta bersesuaian dengan tema iaitu Cerita Rakyat Kelantan.