Kelewatan mendapatkan statistik pendaftaran pengguna pusat IT - Jantan, Azizi; Jaafar, Ahmad Faizar; Sulaiman, Muhd Azmir; Yahaya, Mohd Yazid; Mohamad, Rosli; Zainal Abidin, Mohd Zaidan; Hamzah, Hazani; Mohd Salleh, Abdul Hamid; Mohd Radwan, Rizana (2007)
Kelewatan bermaksud proses menjana statistik yang dilakukan melepasi sasaran yang ditetapkan iaitu selewat-lewatnya pada setiap 10 haribulan pada setiap bulan. Kelewatan ini disebabkan pendaftaran pengguna pusat IT menggunakan sistem manual. Staf terpaksa mengira secara manual mengikut jenis statistik.