Tahniah Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTMCK telah memenangi hadiah saguhati bagi pertandingan TikTok Merdeka challenge@PUiTM / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Perpustakaan UiTM telah menganjurkan Pertandingan TikTok Merdeka Challenge@PUiTM sempena bulan kemerdekaan yang lalu. Pertandingan ini dianjurkan bermula pada 1 Ogos sehingga 1 September 2022 bertemakan lokasi ikonik bersejarah di negeri masing-masing dan semua perpustakaan seluruh cawangan UiTM telah menyertai pertandingan ini.