Pertandingan cipta lirik lagu cungkil bakat pelajar Diploma AC12 / Muhamad Ikhwan Mohd Zain dan Aizu Hakimi Mohd Adnan - Mohd Zain, Muhamad Ikhwan; Mohd Adnan, Aizu Hakimi (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
Satu cabaran baru yang sangat menarik buat para pelajar bahagian 4 Diploma Perakaunandan Informasi Sistem (DAIS) dari UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah, apabila ditugaskan untuk mencipta lirik lagu secara spontan. Seiring dengan agenda PTAR di UiTM yang menekankan aspek penulisan kreatif melalui lirik lagu, pensyarah undang-undang dan pelajar bagi kod kursus LAW240 telahberjaya menyahut aspirasi tersebut dengan mengadakan satu aktiviti baharu berbentuk pertandingan mencipta lirik lagu bertemakan nasyid dan ketuhanan. Selain menguji kebijaksanaan dan kreativiti, aktiviti ini diadakan bagi membincangkan topik mingguan untuk subjek kod LAW240 di bawah subtopikasas: Transaksi Dalam Perniagaan Islam.